De Beste Wasdrogers
Handige tips om je wasdroger lang mee te laten gaan

Handige tips om je wasdroger lang mee te laten gaan

Geplaatst door 25-10-2022 16:05 door Rianne Wesselink

We hebben allemaal graag een droger, waardoor het veel handiger is om de was te doen in plaats van deze aan de lucht te drogen. Maar aan deze machines hangt een zekere prijskaartje en ze regelmatig vervangen kan kostbaar zijn. Met een paar handige tips kun je echter nog een paar jaar van je droger gebruik maken voordat hij vervangen moet worden.

Het belangrijkste om te onthouden is om je droger schoon te houden. Pluizen moeten regelmatig van de buitenkant en uit de pluizenvanger worden verwijderd, zodat hij efficiënt blijft werken. Stofzuig de buitenkant van de droger met het spleetopzetstuk, evenals de uitlaat en de achterkant van de droger waar de pluizenvanger zit. Het vervangen van alle matte pluizen aan de binnenkant van de droger zal ook de efficiëntie verhogen.

Vermijd, om de energiekosten laag te houden, het te lang drogen van kleding of een te hoge warmte-instelling. Te veel warmte kan leiden tot oververhitting van het verwarmingselement, wat tot schade kan leiden. Bovendien is het belangrijk om de flexibele slang die de droger met de muur verbindt te controleren op beschadigingen of verstoppingen.

Als de droger draait, kun je af en toe een ratelend geluid horen. Dit wordt vaak veroorzaakt door munten, haarspelden en andere kleine voorwerpen die in zakken terecht kunnen komen en in de trommel verstrikt raken. Zorg ervoor dat je alle zakken schoonmaakt voordat je kleding gaat wassen en je kunt dit probleem elimineren.

In het algemeen is het ook een goed idee om de binnenkant van de droger minstens eenmaal per jaar schoon te maken. Dit houdt in dat je met een borstel stukjes vuil, pluizen en ander vuil dat zich in de loop der tijd kan ophopen verwijdert. Controleer na elke schoonmaakbeurt op tekenen van slijtage of schade die kunnen wijzen op een mogelijk probleem.

Ten slotte is het essentieel om een vakman in te schakelen voor eventuele reparaties of noodzakelijk onderhoud aan je droger. Professionals kennen de innerlijke werking van drogers en kunnen mogelijke probleempunten aanwijzen. Ze hebben ook het juiste gereedschap en de deskundigheid om de nodige reparaties uit te voeren om de levensduur te verlengen.

Door deze tips te volgen en een beetje extra zorg aan je droger te besteden, kun je je droger jarenlang goed laten functioneren.