De Beste Wasdrogers
De beste energiebesparende wasdrogers voor thuis

De beste energiebesparende wasdrogers voor thuis

Geplaatst door 04-10-2022 20:48 door Ferry Muts

Drogers worden vaak beschouwd als een van de meest energie-intensieve apparaten in huis. Maar nieuwe technologieën en veranderingen in het consumentengedrag hebben geleid tot de ontwikkeling van steeds efficiëntere drogers. Als je overweegt je huidige droger te upgraden, kun je nu kiezen uit een brede selectie energiebesparende modellen die je geld kunnen besparen op je energierekening. In deze blogpost bekijken we enkele van de beste energiebesparende drogers voor thuis.

De eerste optie die je moet overwegen is een condensdroger met lage temperatuur. Dit type droger gebruikt veel minder energie dan conventionele modellen door een condensatieproces te gebruiken om overtollig vocht uit kleding te verwijderen. De hoeveelheid energie die nodig is om een condensdroger met lage temperatuur te laten werken is aanzienlijk minder dan een conventioneel model en kan je tot 25% besparen op je energierekening.

Vervolgens kun je een warmtepompdroger overwegen. Dit type droger brengt de warmte van de binnenkant van de trommel over op de buitenlucht, wat resulteert in veel lagere energiekosten. Sommige modellen warmtepompdrogers kunnen tot 65% besparen op de energierekening in vergelijking met conventionele drogers. Als extra bonus zijn warmtepompdrogers ook stiller dan veel traditionele modellen.

Overweeg tenslotte een droger met stoom. Deze modellen gebruiken stoom om de droogtijd te verkorten, waardoor je zowel energie als geld bespaart. De meeste stoomdrogers die tegenwoordig op de markt zijn, kunnen het energieverbruik tot 40% verminderen, en zijn dus een ideale keuze voor wie geld wil besparen op zijn energierekening.

Welk type droger je ook kiest, ga op zoek naar een Energy Star gecertificeerde droger. Deze certificering garandeert dat de droger voldoet aan de hoogste industriële normen voor energie-efficiëntie. Door te investeren in een energiezuinige droger kun je zowel energie als geld besparen telkens als je de was doet.